Van: Van Büyükşehir Belediyesince yıl içerisinde 7 bini kent merkezi olmak üzere 30 bin fidan dikildi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yeşil alan, park ve ağaçlandırma çalışmalarıyla kent merkezini yeşille buluşturan Büyükşehir Belediyesi, ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda ağaçlandırma, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından Kurubaş mevkiinde 600 dönüm arazi üzerinde yürütülen ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.
Çalışmaları takip eden ve fidan diken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, dikilen ağaçlar ile Van'ın daha yeşil bir görünüme kavuşturmayı amaçladıklarını söyledi.
Mevcut yeşil alanları koruma ve arttırma adına bu sene yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Çelikel, şunları kaydetti:
"Edremit ilçemizde bulunan Fidanlık Parkımız ile şehrimize çok ciddi bir yeşil alan kazandırdık. Kent merkezimizde bu sene 7 bini aşkın ağaç dikerken, Kurubaş bölgesinde 600 dönümlük arazimiz üzerinde sadece bu yıl 23 bin fidanı toprakla buluşturduk. Ağaçlandırma çalışmalarımız 2022 yılı içerisinde de güçlü bir şekilde devam edecek.''

- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Van'daki sondakika tüm Güncel Belediye, Edremit, Mehmet Fatih Çelikel, Van, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi bir yılda 30 bin fidanı toprakla buluşturdu haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.