Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Uzunöz köyünde yıllar önce başlayan ve 4 aile arasında husumete neden olan kan davası, Tutak Yatılı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen barış yemeğiyle son buldu.
Demir, Tataş, Yazıcı ve Taşın aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan kavga, 4 kişinin ölümü ve 15 kişinin mahkumiyetiyle sonuçlanmıştı. Tutak Kaymakamı Cengiz Gevrek'in öncülüğünde düzenlenen barış yemeğine Ağrı Valisi Lütfü Yiğenoğlu, Tutak Kaymakamı Cengiz Gevrek, Tugay Komutanı, Ağrı Emniyet Müdürü Yaşar Gürel ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yemeğe gelen aile fertleri, güvenlik önlemleri kapsamında polis tarafından dedektörlerle arandıktan sonra salona alındı. Programda 200'ü aşkın davetlinin huzurunda bir araya gelen aileler, aralarındaki husumeti bitirme kararı aldı.
Törende konuşan Ağrı Valisi Lütfü Yiğenoğlu, ailelerin barış iradesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Yıllar önce aranızda meydana gelen istenmeyen bir olaydan dolayı dört aile arasında tatsızlık olmuştu. Ekim ayında köyünüze gelerek bu kırgınlığı ortadan kaldırmak isteğimizi reddetmediniz. Bir barış ortamı meydana getirdiniz. Biz devlet olarak bundan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
Vali Yiğenoğlu, daha sonra aile büyüklerini bir araya getirerek ellerini tutuşturdu. Aile reisleri kucaklaştıktan sonra Kur'an-ı Kerim'i öperek bir daha kavga ve tatsızlık çıkarmayacaklarına dair söz verdi.
Yiğenoğlu, aile büyüklerinin el ele tutuşmasının ardından, "Bu, dostluk eli olacak ve bütün gençlere örnek olacak" ifadelerini kullandı.
Programda 4 ailenin mensupları önce Kur'an-ı Kerim'i, ardından birbirlerini tek tek öperek sarıldı. Barış yemeğinin ardından Vali Yiğenoğlu, Ağrı Emniyet Müdürü Yaşar Gürel, Tugay Komutanı ve aile reisleri kaymakamlıkta bir araya gelerek çay içti.