Türkiye'nin çatısı olarak bilinen Ağrı Dağı zirvesinden yamaç paraşütüyle atlayan dağcılar Avrupa rekoru kırdı.
Ağrı - Terörden arındırıldıktan sonra tırmanışa açılan ve yaz-kış dağcı gruplarını ağırlayan Ağrı Dağı, bu defa farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ağrı Valiliği ve Serhat Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen etkinlikle Ağrı Dağı zirvesine çıkan dağcılar, 5 bin 137 metre yüksekliği, değişken hava şartları ve dik yamaçlarıyla Türkiye'nin çatısı Ağrı Dağı'nda yapılan zorlu atlayış ile yamaç paraşütünde Avrupa rekoru kırdı. Zor şartlarda zirveye çıkan ve yamaç paraşütü yaparak Ağrı Dağı'nda atlayış yapan Abdullah Yıldız, ilk defa yapılan bu etkinlikle adını tarihe yazdı.
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Diyadinnet.com olarak, Ağrı haberinin içeriğini herhangi bir şekilde değiştirmeden, abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı (İHA)'dan aldığımız haliyle sizlere sunuyoruz. Ağrı Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili tüm hukuki sorumluluk ilgili haber ajanslarına aittir..
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Ağrı'daki sondakika tüm Güncel Ağrı, Ağrı Dağı, Ağrı Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı, Türkiye ve Türkiye'nin çatısında Avrupa rekoru kırıldı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.