Kars Kalesi altında bulunan ve aralarında Ahmet Tevfik Paşa Konağı'nın da bulunduğu tarihi evler tamamen yıkıldı. 4 duvarları kalan tarihi evlerin akıbetinin ne olacağı ise bilinmiyor.
Kars - Kars'ta, birçok tarihi yapılar gibi kaderine terk edilen tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı ve etrafında bulunan tarihi evlerinin son durumu görenlerin yüreğini yakıyor.
Kars Kalesi'nin eteklerinde, tarihi Taş Köprü ile hamamlar bölgesinde bulunan ve 19. yüzyılda yapılan tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı'nın da aralarında bulunduğu tarihi evler bakımsızlık ve ilgisizlikten yıkılarak kaybolmaya yüz tutarken, dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından demir konsollarla koruma altına alınan tarihi evlerin demir konsolları dahi yıkıldı.
Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ettiği Taş Köprü etrafında bulunan ve sayıları 5'i geçmeyen tarihi evler kimliği belirsiz kişilerce define aramak için kazılmış vaziyette bulunuyor. Camları kapıları hatta tavanlarına kadar yıkılan tarihi evlerden sadece Ahmet Tevfik Paşa Konağı yıkılmamak için direniyor. Ahmet Tevfik Paşa Konağı'nın içerisi tamamen talan edilerek yıkılmaya bırakıldı.Kaynak:İHA
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Kars'taki sondakika tüm Güncel Belediye, Kale, Kars, Kars Kalesi ve Tarihi Kars Evleri tamamen yıkıldı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.