AĞRI - Ağrı'da şehir hayatından uzaklaşıp köyüne dönen Selçuk Özmen, pazardan aldığı bir tavukla başladığı organik yumurta üretimini zamanla çiftliğe dönüştürdü.

Ağrı merkezden 3 yıl önce ailesiyle Eleşkirt ilçesine bağlı Çiftepınar köyüne yerleşen 4 çocuk babası Selçuk Özmen, pazardan aldığı bir tavukla organik yumurta üretmeye başladı.

İlk etapta ailesinin ihtiyacı için yumurta üreten Özmen, daha sonra eşinin desteğiyle tavuk sayısını artırdı. Kısa süre sonra elde ettiği fazla yumurtaları il merkezindäki marketlere satmaya başlayan Özmen, artan talep üzerine çiftlik kurmaya karar verdi.

Özmen, evinin yanındaki kendilerine ait 20 dönümlük araziyi çiftliğe dönüştürerek burada 400 metrekare büyüklüğünde modern bir tesis kurdu.

Türkiye'nin birçok ilinden sosyal medya üzerinden gelen talepler üzerine çiftliğinde tavukların yanı sıra hindi ve kaz da beslemeye başlayan Özmen, bir kargo firmasıyla anlaşarak Türkiye'nin farklı illerine kanatlı hayvan ve yumurta gönderiyor.

Selçuk Özmen, AA muhabirine, doğal yaşamı sevdiğini ve huzuru köyde bulduğunu söyledi.

Bir tavukla başladığı işte zamanla çiftlik kurduğunu belirten Özmen, "Hanımla bir gün evde otururken konuştuk; 'Köy yumurtası işine başlayalım mı, tavuklara bakar mısın' dedim. O da bana, 'Ben de sana yardımcı olurum beraber bakarız' dedi. Sabah kalkıp hemen hayvan pazarına gittim. Sadece bir tavuk kalmıştı, onu da 30 liraya satın aldım. Bir tavukla başladık ve bu zamanla 2 bin tavuğa çıktı. Sonraki dönemlerde de biz hindi palazı aldık ve onları büyüttük. Daha sonra vatandaşlardan kaz talebi olunca nasıl olsa biz bu işi yapıyoruz dedik. Kanatlı sektörüne girişimizden dolayı da tavuk, hindi besliyoruz, kaz da besleyelim dedik." dedi.

Çiftlikte ürettikleri yumurtaları Erzurum, Kars, Ardahan ve Van'a da gönderdiklerini anlatan Özmen, yumurtalarının organik olduğunu ve özel ambalajlarda satışa sunulduğunu ifade etti.

Özmen, "Şu an 2 binin üzerinde tavuğumuz, 500 hindi ve bin tane de Alman mastı dediğimiz cinsten kazımız var. Ürünlerimizi ağırlıklı olarak Kars, Ardahan, Bursa ve İstanbul gibi şehirlere gönderiyoruz. Biz her yıl biraz daha büyümek, bu işi daha profesyonelce yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Çiftliğin aile işletmesi olduğunu belirten Özmen, anne, baba ve kardeşlerinin yanı sıra 2 çalışanın da bulunduğunu, çiftlikte aktif olarak 6 kişinin görev yaptığını söyledi.

Özmen, çiftliğe dedesi Osman Özmen'den esinlenerek "Osmanlı" adını verdiklerini sözlerine ekledi.

Pazardan aldığı tavukla çiftlik kurdu - AĞRI3
Pazardan aldığı tavukla çiftlik kurdu - AĞRI1
Pazardan aldığı tavukla çiftlik kurdu - AĞRI2
Pazardan aldığı tavukla çiftlik kurdu - AĞRI4
Pazardan aldığı tavukla çiftlik kurdu - AĞRI5
Pazardan aldığı tavukla çiftlik kurdu - AĞRI6
Pazardan aldığı tavukla çiftlik kurdu - AĞRI7
Pazardan aldığı tavukla çiftlik kurdu - AĞRI8
Pazardan aldığı tavukla çiftlik kurdu - AĞRI9
Pazardan aldığı tavukla çiftlik kurdu - AĞRI10
Kaynak: AA