Ekonomi

Sanofi, Care4RARE Çalıştay Raporu'nu yayınladı

Sanofi, adı nadir olmasına rağmen dünya üzerinde milyonlarca kişiyi etkileyen ve çoğunluğu genetik kökenli olan hastalıklar olarak tanımlanan nadir hastalıklar alanında Care4RARE programını yürütüyor

İSTANBUL - Sanofi, 29 Şubat Dünya Nadir Hastalıklar Günü için Care4Rare Çalıştay Raporu'nu yayınladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, nadir hastalıklar, adı nadir olmasına rağmen dünya üzerinde milyonlarca kişiyi etkileyen ve çoğunluğu genetik kökenli olan hastalıklar olarak tanımlanıyor. Bu alanda tedaviler sunan ve geliştiren şirket, gerek tüm dünyada gerekse Türkiye'de çalışmalara imza atıyor.

Şirket, Avrupa Nadir Hastalıklar Örgütü (EURORDIS) tarafından düzenlenen ve nadir hastalıklar konusunda fark yaratan çalışmaların ödüllendirildiği Black Pearl organizasyonunda "Liderlik Ödülü"ne layık görüldü. 2024 EURORDIS İnovasyon Ödülü'ne layık görülen şirketin "Özellikli Tedaviler Bölümü", Türkiye'de de pek çok kanaldan çalışmalar yürütüyor.

Şirket ayrıca, PharmUp Girişimcilik Programı kapsamında Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi (LHUSTEK) ve Teknopark İstanbul'la nadir hastalıklar alanında Care4RARE programını yürütüyor.

Her seviyeden girişimciyi hedefleyen programa kabul edilen başvurular, bu alanda hizmet veren kamu yöneticileri, uzman hekimler, hasta derneği temsilcileri ve çözüm geliştirme alanında yenilikçilik ve teknoloji ekosistemini şekillendiren paydaşlarla değerlendiriliyor.

Care4RARE İhtiyaç Belirleme Çalıştayı ise Ankara Lokman Hekim Üniversitesi'nde yapıldı.

- İhtiyaç alanları 6 başlıkta ele alındı

Gerçekleştirilen çalıştayın çıktılarından oluşan "Nadir Hastalıklar Alanında Geliştirilebilecek Dijital Çözümler Raporu" kamuoyuyla paylaşıldı. Hazırlanan raporda nadir hastalıklara dijital çözümlerin sağladığı katkının altı önemle çizildi. Bu doğrultuda, teknolojinin konumlandırılacağı başlıca ihtiyaç alanları 6 başlıkta ele alındı.

"Eğitim ve bilgilendirme" başlığında mobil uygulamalar, çevrim içi platformlar ve kamu spotları aracılığıyla hastalara ve sağlık profesyonellerine sürekli eğitim ve bilgilendirme imkanı sunulmasının öneminin üzerinde duruldu. "Erken teşhis ve tanı" başlığında gelişmiş tıbbi cihazlar ve dijital sağlık uygulamaları sayesinde hastalıkların erken teşhisi ve doğru tanının konulmasına imkan sağladığı ve böylece tedavilerin daha etkin hale geldiği belirtildi.

"Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi" başlığında dijitalleşmeyle randevu planlama, hasta kayıtları, ilaç takibi gibi süreçleri daha etkin hale getirilebildiği ve sağlık yönetiminin kolaylaşacağına vurgu yapıldı.

"Hasta bakımında iyileşme" söz konusu olduğunda, teletıp ve uzaktan sağlık hizmetlerinin hasta bakımında erişilebilirliği artırdığı böylece daha düşük maliyetle etkili sonuçlar alınabileceği belirtildi.

"Veri yönetimi ve analitiği" başlığında nadir hastalıklar konusunda büyük veri analizinin, sağlık sistemlerindeki verimliliği artırarak, hastalıkların yayılma modellerini anlamada ve kaynakların doğru kullanılmasında yardımcı olduğu ortaya kondu.

"maliyet ve tasarruf başlığında" ise teknoloji kullanımının, hasta bakımı süreçlerinde maliyet ve zaman tasarrufu sağladığı ve tekrarlayan testlerin azaltılmasına yardımcı olduğuna vurgu yapıldı.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir