Erzurum - Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde başlatılan “bahar kayağı” ile sezon devam ediyor.
Erzurum Havalimanı'na 20, kent merkezine ise 4 kilometre uzaklıkta bulunan Palandöken, teknik altyapısı, uzun pistleri ve konaklama imkanlarıyla kayakseverleri ağırlamayı sürdürüyor.
Uzunlukları 1 ila 14 kilometre arasında değişen 55 pistte kayak yapılabilen merkezde, gece kayağı da gerçekleştirilebiliyor. Rakım ve panoramik yapısı sayesinde yağış olmasa dahi sezonun bahar aylarında devam ettiği bölgede, ziyaretçiler güneşli havada kayak yapma imkanı buluyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Ejder3200 AŞ Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Palandöken'de "bahar kayağı" döneminin başladığını belirtti.
Resmi sezon kapanış tarihinin 15 Nisan olduğunu ifade eden Bağrıyanık, "Türkiye'de en erken kayak sezonunu açan ve en geç kapatan kayak merkeziyiz. Resmi kapanış tarihimiz 15 Nisan ama sonrasında sportif manada kayak sezonunu devam ettirecek çeşitli çalışmalar üzerinde çalışıyoruz." dedi.
Bağrıyanık, özellikle kuzey yamaçlarında kayak süresinin daha uzun olduğunu belirterek sezonun haziran ayına kadar devam edebileceğini kaydetti.
Palandöken'de kar kalınlığının yüksek seviyelerde olduğunu vurgulayan Bağrıyanık, "Çoğu lokasyonda hala 250 santimin üstünde kar kalınlığına sahibiz. Güneşin en fazla görüldüğü, kayarken en fazla keyif alınabilecek dönemdeyiz." ifadelerini kullandı.
Ziyaretçi sayısında artış yaşandığını belirten Bağrıyanık, geçen sezona göre yüzde 17,5 artış gözlemlendiğini ve her yıl yüzde 10 ile 20 arasında artış yaşandığını söyledi.
Kayakseverlerden Aysu Bahar, merkeze arkadaşlarıyla geldiklerini belirterek, "Palandöken Kayak Merkezi çok güzel. İlk deneyimim olmasına rağmen çok beğendim. Gayet güzel bir hava var, çok eğlendik." dedi.
Feyza Savcı ise "Çok eğlenceli bir atmosfer var. İlk deneyimim, düşe kalka öğrenmeye çalışıyoruz. Kaymak ve fotoğraf çekmek için çok güzel bir hava." diye konuştu.