VAN - Van'ın Özalp ilçesinde Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerince hazırlanan "Van Tarihi Dijitalleştiriliyor" projesi kapsamında kentteki yerel gazetelerin yıllar önceki manşetlerinin yer aldığı sergi açıldı, sempozyum düzenlendi.
Halk Eğitimi Merkezi konferans salonundaki serginin açılışında konuşan Proje Koordinatörü ve Tarih Öğretmeni Hüseyin Bakır, fotoğrafladıkları ve dijital arşivini oluşturdukları eski gazete manşetlerinin sergisini açtıklarını söyledi.
Bakır, amaçlarının "Van ve Özalp tarihi" adıyla dijital arşiv oluşturmak olduğunu ifade etti.
Serginin gezilmesinin ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bekir Koçlar ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Obuz ile Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercüment Topuz'un konuşmacı olarak katıldığı sempozyum düzenlendi.
Programa okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Van'daki sondakika tüm Güncel Özalp, Van, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Özalp'ta "Van Tarihi Dijitalleştiriliyor" projesinin sergisi açıldı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.