Muş'ta, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15'te başladı.
MUŞ (İHA) - Kent genelinde sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezleri önünde yoğunluk yaşandı. Adaylar, kimlik kontrolleri ve güvenlik aramalarının ardından salonlara alındı. Veliler ise okul çevrelerinde çocuklar ederek bekleyişlerini sürdürdü.
AYT oturumunda adaylara Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden toplam 160 soru yöneltilecek. Sınav süresi 180 dakika olacak. YKS'nin üçüncü ve son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise saat 15.45'te başlayacak.
Öte yandan Türkiye Kızılay Derneği Muş Şubesi, sınav merkezi önlerinde bekleyen öğrenci yakınları ve vatandaşlara çay, çorba ve su ikramında bulundu. Kızılay ekiplerinin ikram aracı sabah saatlerinde okul önlerinde hazır beklerken, yapılan hizmet velilerden takdir topladı.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Muş'taki sondakika tüm Güncel Muş, Türkiye, Yükseköğretim Kurumları Sınavı ve Muş'ta YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.