MUŞ - Muş'un Korkut ilçesindeki besiciler, yazın hayvanları için biçtikleri otu patoz makinesinde saman haline getiriyor.
İlçeye bağlı Karakale köyünde küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri, elde ettikleri samanı stoklayarak hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılıyor.
Besicilerden Mehmet Taygar, verimli bir hasat dönemi yaptıklarını, otları saman haline getirdikten sonra torbalara doldurup kış için stokladıklarını belirtti.
Taygar, "70 civarında küçükbaş hayvanım var. Kendi hayvanlarımın saman ihtiyacını temin ettim. Geri kalan samanımı da satıyorum. Bu sene saman çok iyiydi. Geçen yıl kuraklık vardı ve bayağı sıkıntı yaşadık. Bu yıl verimli bir sezon yaşadık. Memnunuz." dedi.
Kaynak: ANADOLU AJANSI
Diyadinnet.com olarak, Muş haberinin içeriğini herhangi bir şekilde değiştirmeden, abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı (İHA)'dan aldığımız haliyle sizlere sunuyoruz. Muş Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili tüm hukuki sorumluluk ilgili haber ajanslarına aittir..
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Muş'taki sondakika tüm Güncel Korkut, Muş ve Muş'ta besicilerin kışlık yem mesaisi sürüyor haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.