Van'ın Muradiye ilçesinde arı kovanlarına saldıran ayılar, kümes hayvanlarını da telef etti.
VAN (İHA) - İlçeye bağlı Yakıncak Mahallesi mevkiindeki kovanlara saldıran ayılar, büyük zarara neden oldu. Bununla yetinmeyen ayılar, kümeslere girerek birçok hayvanı telef etti. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Fesih Kaya isimli arıcı, 6 yıldır arıcılık sektöründe üretim yaptığını belirterek, "2-3yıldır ayılarla mücadele ediyoruz. Bu yıl daha fazla saldırılarına maruz kalıyoruz. Havaların soğuk olması dolayısıyla nöbet beklerken zorlanıyoruz. Ayrıca bizim kokumuzu alınca gelmiyorlar. Yaklaşık bir hafta içerisinde 16 kovanın zarar gördü. 3-4 ayıyı bir arada görüyoruz. Av yasağı olmasından ve canlıları öldürmek istemediğimizden dolayı bu şekilde üretim yapmaya devam ediyoruz. Üretime devam edebilmem için merkezi bir konumda yer talep ediyorum. Yetkililerden bu konuda yardım ve çözüm istiyoruz" dedi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Van'daki sondakika tüm Güncel Muradiye, Van ve Muradiye'de ayılar kovanlara ve kümes hayvanlarına saldırdı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.