Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Erzincan'ın yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkisini gösterdi.
Erzincan - Kent merkezine de aralıklarla yağan kar yağışı yüksek rakımlı geçit noktalarında sürücülere zor anlar yaşattı. Özellikle Erzincan-Sivas kara yolu üzeri 2190 rakımlı Kızıldağ geçidinde yoğun tipi nedeniyle ağır tonajlı araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Ekipler kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürürken Sakaltutan ve Ahmediye geçitlerinde de etkisini artıran kar yağışı yaralamalı ve maddi hasarlı kazaları da beraberinde getirdi. Trafik ekipleri sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları hususunda uyardı. Yolda kalan tır sürücüleri de araçlarına zincir takılmasının ardından yola devam edebildi.
'Kar yağışı pazar gününe kadar devam edecek'
Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının etkili olması bekleniyor. Pazar gününden itibaren etkisini kaybetmesi öngörülen kar yağışı ile birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, eğimli bölgelerde ise çığ riskine karşı meteoroloji ekipleri vatandaşlara ve yetkililere uyarılarda bulunuyor.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Erzincan'daki sondakika tüm Güncel Ağrı, Ardahan, Erzincan, Erzurum, Kar Yağışı, Kars, Meteoroloji ve Meteoroloji uyarmıştı, Doğu'nun yüksek rakımlı geçit noktalarında kar ve tipi etkili oldu haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.