Van'ın Özalp ilçesine bağlı Emek Mahallesi sakinleri, bu sene kar yağışının fazla olmasından dolayı hayvan kesti.
Van: Van ve çevresinde geçen yıl yaşanan kuraklığın ardından bu yıl kar yağışının artması, çiftçileri sevindirdi. Araziler başta olmak üzere tüm ürünlere can suyu olan karın bu sene fazla yağmasından ötürü Emek Mahallesi sakinleri, aldıkları iki küçükbaş hayvanı kesti. Taziye evi önünde hayvanları kesen Emek Mahallesi sakinleri, dua etti. Mahalle Muhtarı Abdullah Korkmaz, "Geçen yıl bölgemiz kurak geçmişti. Bu yıl ise Allah'a şükürler olsun. Kar yağışı fazla olduğundan dolayı köylüler olarak birlikte iki hayvan kestik. Eti pişirip mahalle sakinleri ve çevre mahallelerden gelen misafirlerle birlikte yedik. Allah kabul etsin" dedi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Van'daki sondakika tüm Güncel Kar Yağışı, Muhtar, Özalp, Van ve Mahalle sakinleri şükür hayvanı kesti haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.