Kars Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 40'lara düştü. Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde seyrettiği kentte baraj gölünün bazı bölgeleri ise kurudu.
Kars - Kars Çayı ve çevresindeki dere sularıyla beslenen, Kars Baraj Gölü, yaklaşık 100 metre kadar çekilmiş, çekilen göl ve oluşan bataklık dronla görüntülendi.
Kars Baraj Gölü'nün adeta kuruduğunu ifade eden Doğa Fotoğrafçısı Adem Alp, "Kars Barajı'nın hemen giriş bölümündeyiz. Burada yaklaşık 40-45 metre yükseklikte bulunan su debisi şuanda çekilmiş. Yaklaşık 30-40 santim bir su kaldı. Sular çekildi. Şiddetli sıcaklarda son günlerde etkili oldu. Bununla beraber Kars Çayı ve Kars Barajı'nın girişi de tamamen kurumaya başladı" dedi.
Kars'ta etkili olan sıcaklar ve baraj kapaklarının da açık olması baraj gölünün üst bölgelerinde suyun hızla çekilmesiyle bataklığa döndü. Büyük bölümü de kuruyan baraj gölü çölü andırıyor.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Kars'taki sondakika tüm Güncel Kars, Kars Çayı ve Kars'ta baraj gölü kurudu haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.