KARS - HÜSEYİN DEMİRCİ - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde havaların ısınmasıyla doğa yeniden canlanmaya başladı. Uzun süre buzla kaplı kalan şelalelerde kar sularının erimesiyle akış yeniden başladı.

İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki 2 bin 200 rakımlı Keklik Vadisi Eko Turizm alanında bulunan Keklik Şelalesi, yaklaşık 6 ay süren don olayının ardından kar sularıyla yeniden coştu. Şelalede karların erimesiyle birlikte su akışı yeniden başladı.

ZİYARETÇİLER ALANA GELMEYE BAŞLADI
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte bölgeye ziyaretçi akışı başladı.

Vatandaşlardan Şenay Vanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 5-6 aydır donan şelale, karların erimesi ve yağmurların yağmasıyla tekrardan akmaya başladı. Şu anda şelale çok gür akıyor, bundan sonra da daha gür akmaya başlayacak." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, karlı dağların fon oluşturduğu Hançerli ve Hamamlı çayırlık alanları çiğdem, kardelen ve sarıçiçeklerle kaplandı. Sulak alanlara yaban kuşları ve angutların gelmeye başladığı gözlendi.

Kaynak: AA