Erzurum'un İspir ilçesinde 20 Ağustos'ta meydana gelen heyelan sonrası tahliye edilen bölgede Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına hız verdi. Kayan zemin düzeltilerek yarılan ve çatlayan bölgelere asfalt dökülmeye başlandı. Böylece yağışların bölgeye daha fazla zarar vermesi önlenmeye çalışılıyor.
ERZURUM (İHA) - İspir Belediyesi personeli ile uzman ekipler de çalışmalara destek verirken, bölgedeki riskli alanlarda önlemler artırıldı.
7 bina, 70 daire tahliye edildi
Heyelan tehlikesi nedeniyle daha önce 7 bina ve yaklaşık 70 daire boşaltılmıştı. Evlerinden tahliye edilen vatandaşlar hâlâ büyük mağduriyet yaşıyor. Barınma sorunu yaşayan aileler, kira yardımı, konteyner ve geçici barınma desteği talep ediyor.
Kılıcı çözüm üretilmeli
AFAD, Palen, TEDAŞ, ESKİ, İspir Belediyesi ve Kaymakamlık başta olmak üzere tüm kurumların üzerine düşeni yapmasını beklediklerini söyleyen bölge sakinleri, "Vatandaşların mağduriyetleri bir an önce giderilmeli. Kış kapıya dayanmışken kira yardımı, konteyner ve kalıcı çözüm planları acilen hayata geçirilmeli. Devletin ilgili kurumlarından net adımlar ve kalıcı çözümler bekliyoruz" diye konuştular.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Erzurum'daki sondakika tüm Güncel AFAD, Belediye, Erzurum, İspir, İspir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü, Kaymakamlık ve İspir'de heyelanlı bölgeye müdahale başladı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.