Iğdır'da yer tahsil edilen ve ihalesi 15 Haziran 2020 tarihinde yapılan 'Iğdır Millet Bahçesi Projesi'nin bu yıl bitirilmesi hedefleniyor.
Iğdır
Daha Çok Yeşil
anlayışı doğrultusunda inşa edilmeye başlanan millet bahçeleri, Türkiye'nin birçok iline değer katmaya devam ediyor. Iğdır Merkez Hakveyis Mahallesi'nde de TOKİ tarafından yapılmaya başlanan projede gezinti yolları, bisiklet yolu, spor sahaları, tematik bahçeler, millet kıraathanesi ve diğer sosyal donatılar yer alıyor. Sona doğru gelinen projenin 2021 yılının Ekim ayında bitirilmesi hedefleniyordu. Projede yapılan bazı değişiklikler ile birlikte projenin bu yılın sonunda bitirilmesi hedefleniyor.
Iğdır Millet Bahçesi projesi toplam 125 bin metrekare üzerine 1800 metrekare inşaat alanına sahip ve 24 bin metrekare biyolojik üretim olan bir sosyal tesis alanına sahip. Park sınırları içinde toplam 1500 metre yürüyüş parkuru ve 1500 metre bisiklet parkuru bulunuyor. Alanda ayrıca 1350 metrekare çocuk oyun parkı grubu da yer alıyor.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Iğdır'daki sondakika tüm Güncel Iğdır, Spor, TOKİ, Türkiye ve 'Iğdır Millet Bahçesi Projesi'nin bu yıl bitirilmesi hedefleniyor haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.