Iğdır'da, göçmen kaçakçılığı yapanlara yönelik yapılan çalışmalarda Afganistan uyruklu 118 düzensiz göçmen yakalandı.
Iğdır - Iğdır'da hem yasadışı geçişleri önlemek hem de göçmen kaçakçılığı yapanlara yönelik çalışma ve operasyonlar devam ediyor. Bu kapsamda Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2 Aralık Perşembe günü Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden Iğdır'a getirilen 118 düzensiz göçmen yakaladı. Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Iğdır'da bulunan İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Jandarma ekipleri, Afganistan'dan Türkiye'ye ve batı ülkelerine gitmek üzere yola çıkan düzensiz göçmenleri kandıran ve yasadışı yollarla bu ülkelere geçiş yapmalarını sağlayan şebekeye de operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 6 kişilik bir şebeke çökertilirken, şebeke üyeleri de gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişiden bir kişi sevk edildiği adliyece tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer 5 kişinin ise işlemleri sürüyor. Göçmen kaçakçılığında şebekenin kullandıkları belirlenen araçlara da ekipler tarafından el konuldu.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Iğdır'daki sondakika tüm Güncel Adliye, Ağrı, Aralık, Doğubayazıt, Göç İdaresi, Göçmen, Gözaltı, Iğdır, Jandarma, Operasyon, Türkiye ve Iğdır'da göçmen kaçakçılığı: 118 düzensiz göçmen yakalandı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.