Hakkâri - Hakkari'de "Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KUSİ) İl Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı" gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu Başkanlığında yapılan toplantıda, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca, KÜSİ'nin amacı ve kentte sağlayacağı katkıya ilişkin konuşma yaptı.
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kentin sanayisine ilişkin politika ve stratejilerin belirlenmesi, sorunların tartışılması ve bunlara ilişkin çözüm üretilmesine yönelik konular ele alındı.
Toplantıda, kentin sanayi ve teknoloji envanterinin çıkarılarak kayıt dışılık ve haksız rekabetin engellenmesi için eylem planı hazırlanması, kentte ithal edilen ürünlerin yurt içinden temini konusunda tarama yapılarak potansiyel iş birliği çalışmalarının hayata geçirilmesi, kentin ihracat kapasitesinin artırılabilmesi amacıyla yeni ürün geliştirilmesi ve yeni pazarlara ulaşılabilmesi için potansiyel ürün ve üreticilerin tespit edilip desteklenmesine ilişkin çalışmaların yapılmasına karar verildi.
Toplantıya, Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Hakkari Üniversitesi öğretim üyeleri ve kurum amirleri katıldı.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Hakkari'deki sondakika tüm Güncel Belediye, Hakkari, Hakkari Üniversitesi, Hamit Zibek, Murat Koca, Mustafa Berat Kasımoğlu ve Hakkari'de "KUSİ İl Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı" yapıldı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.