Hakkari Belediyesi, yıllardır çözülemeyen vahşi depolama alanını kapatarak çöplerin bundan sonra katı atık tesisine taşınacağını duyurdu.
Hakkâri - Hakkari kent merkezi ve ilçelerden toplanan katı atıkların, şimdiye kadar Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Yüksekova yolundaki araziye gelişigüzel döküldüğü için hem insan hem de çevre sağlığını tehdit ediyordu. Hakkari Valisi Ali Çelik'in talimatları üzerine uzun yıllardır çözülmeyi bekleyen çöplerin nereye taşınacağı konusu çözüldü. Yaklaşık 10 gün içinde alan düzeltme ve istasyon kurma süreci tamamlandıktan sonra çöplerin doğrudan Akçalı-Bağışlı köyleri arasındaki 43,4 hektarlık alana kurulan katık atık tesisine taşınacağı belirtildi.
Belediye yetkilileri, "Artık kent merkezi ve ilçelerden toplanan çöpler tesisimize taşınıyor. Çöpler burada ayıklanıp, ekonomiye kazandırılabilecek. Daha önce vahşi çöp depolama alanlarımız vardı. Onlar tamamen kapatılacak. Buraları yeşil alana çevireceğiz. Artık Hakkari'de çöp sorunu olmayacak" dedi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Hakkari'deki sondakika tüm Güncel Ali Çelik, Belediye, Çukurca, Hakkari, Hakkari Belediyesi, Yüksekova ve Hakkari'de çöplerin taşınması sorunu çözüldü haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.