Elazığ’da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir okulda görev yapan Sanat Tarihi Öğretmeni Kürşat Ezgen, 2009 yılında başladığı model araba koleksiyonunu 16 yılda yaklaşık 1500 parçaya ulaştırdı.

Ezgen'in koleksiyonuna, eşinin hediye ettiği ilk model araba ile başladığı ve zamanla farklı marka ve serilerden araçlarla koleksiyonunu genişlettiği belirtildi.

Koleksiyonunda yer alan araçların marka, seri, detay, renk, ağırlık ve malzeme bakımından farklılık gösterdiğini ifade eden Ezgen, aynı modelin farklı versiyonlarının da bulunduğunu kaydetti.

Ezgen, koleksiyonunda gerçek hayatta görülebilen araçların yanı sıra film ve farklı konsept araçlara da yer verdiğini belirtti.

Koleksiyonculuğun kişisel bir ilgi alanı olduğunu dile getiren Ezgen, "2009 yılında eşim bana ilk model arabamı aldı. O günden bu yana toplamaya devam ettim" dedi.

Farklı alanlarda da koleksiyon yaptığını ifade eden Ezgen, para, pul, kitap, kaset ve CD koleksiyonlarının da bulunduğunu belirtti.

Ezgen, koleksiyonunu ilerleyen yıllarda çocuklarına bırakmayı planladığını kaydetti.

Öte yandan Ezgen'den etkilenerek koleksiyon yapmaya başlayan 10 yaşındaki Asaf Eymen Turhan, "Kürşat hocanın hediye ettiği birkaç araba ile başladım. Şu ana kadar 100 tane oldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DİYADİNNET + İHA