Elazığ'da düzenlenen seminerde su ürünleri sektörünün güncel durumu ve geleceği masaya yatırıldı.
ELAZIĞ (İHA) - 7. Türkiye Su Ürünleri Semineri, Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde düzenlendi. Seminerde Elazığ'da su ürünleri sektörünün güncel durumu ve geleceği masaya yatırıldı. Seminrde aynı zamanda üretim verimliliği, çevresel sürdürülebilirlik, balık sağlığı ve sağlıklı gıda tüketimi, markalaşma, ihracat ve uluslararası pazarlama gibi konular ele alınarak sektörün karşılaştığı fırsatlar ve zorluklar değerlendirildi.
Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay, "Elazığ, su ürünleri üretimi ve alabalık yetiştiriciliğinde ülkemizin önde gelen merkezlerinden biridir. Bu seminerin amacı, sektörün dünü, bugünü ve geleceğini tüm paydaşlarla birlikte değerlendirerek bilgi ve deneyim paylaşımını artırmaktır. Elazığ'daki su ürünleri sektörünün gelişiminde en önemli pay, ilgili kamu kurumları ile üreticiler arasındaki güçlü iş birliği ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın sektöre sağladığı değerli desteklerdir. Bu uyum sayesinde Elazığ, su ürünleri alanında ülke ekonomisine önemli katkılar sunmaya devam etmektedir" dedi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Elazığ'daki sondakika tüm Güncel Elazığ, Özkan Özbay, Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye ve Elazığ'da su ürünleri sektörünün güncel durumu ve geleceği masaya yatırıldı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.