Hakkâri (İHA) - Hakkari'nin Derecik ilçesinde soğuk havaların başlamasıyla vatandaşlar kış hazırlığına başladı.
HAKKARİ - İlçenin Koryürek köyünde yaşayan vatandaşlar, kış hazırlığı için yüksek tepelere çıkarak kurumuş ağaç parçalarını topluyor. İmece usulü topladıkları ağaç parçalarını sırtlarında taşıyan vatandalar, 2 kilometrelik mesafenin ardından köye varıyor.
Köye kadar ağaç dallarını sırtlarında taşıdıklarını söyleyen Ethem Yılmaz isimli vatandaş, "Kış için odun toplamaya geldik. Bu ağaç dallarını kışın yakacağız. Burada topladığımız tüm ağaçları köye kadar sırtımızda taşıyoruz" dedi.
Soğuk geçen kış günlerinde evlerini sıcak tutmak için çalıştıklarını dile getiren İdris Taşsu da, "Biz her sene olduğu gibi kışa hazırlık için kurumuş ağaç dallarını dağlarda topluyoruz. Yardımlaşmayla tüm köylüler olarak topladığımız ağaçları köye kadar sırtımızda taşıyoruz. Çünkü kışın zorluk çekmek istemiyoruz. Köye kadar getirdiğimizde de hızarla kesip odunluğa bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Hakkari'deki sondakika tüm Güncel Derecik, Hakkari, Kilometre ve Derecik'te kış hazırlığı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.