X

Yakutiye Belediyesinde 355 işçi ile toplu iş sözleşmesi imzalandı

06.11.2020 - 15:50

Erzurum - Erzurum'da Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi arasında belediye bünyesinde çalışan 355 işçi ile toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediyenin meclis salonunda gerçekleşen imza töreninde konuşan belediye başkanı Mahmut Uçar, "Başarılı çalışmalarımızın mimarları olan işçi kardeşlerimize hak ettikleri maaş zamlarını verdik. Analarının ak sütü gibi helal olsun." dedi.

İşçilerine yevmiye ve sosyal haklarını kapsayan sözleşmenin hayır olması temennisinde bulunan Uçar, "355 işçimize 2020-2022 yıllarını kapsayan süre içerisinde sosyal haklarında birinci yıl yüzde 100, ikinci yıl yüzde 40 oranında artış sağlandı. Yevmilerde ise 2021 ve 2022 yıllarında ayrı ayrı yüzde 20'şer zam verildi. Gece gündür demeden çalışan işçilerimizin alnının teri kurumadan hakkını vermek boynumuzun borcudur." diye konuştu.

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal da görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, "Başkanımız geçen yıl olduğu gibi bu yıl ve önümüzdeki yıl için işçilerin maaşları ve sosyal hakları konusunda her türlü desteği sunuyor. Sözleşmenin işçi kardeşlerimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.Kaynak:AA