X

Urartuların kalesinde Urartu konulu oyun sahnelendi

24.05.2024 - 09:31

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Tönel'in yazıp yönettiği "Urartu Performans" adlı oyun, tarihi Van Kalesi'ndeki analıkızlı kutsal alanında sahnelendi.

Van: Urartu Krallığına başkentlik yapmış Van'da, ilk kez Urartuların tarihi yaşam alanı olan Van Kalesi'ndeki analıkızlı kutsal tören alanında bir tiyatro oyunu sahnelendi. Kral Sarduri'nin mahiyetiyle savaştan dönerken yolda mola verdiği çimenlikte rastladıkları elleri bağlı esir Asurlu kızı bulmalarıyla başlayan oyun, kralın oğlu Rusa'nın esir kızı saraya getirmesiyle de işler çığırından çıkıyor. Oyunda ölü gömme törenleri, krallık taht törenleri, saray eğlendiricilerinin şölenlerdeki vazgeçilmezleri olan akrobatlar, dansçılar ve müzisyenlerin de yer aldığı oyunun finali ise bambaşka bir sürprizle sona eriyor.

Analıkızlı kutsal alanında sahnelenen oyunda Semra Dayan, Gülseren Alphan, Burcu Çetinkaya, Nisanur Nanto, Sibel Keske, Dilara Taş, Beritan Keçeci, Melisa Barış, Barış Ülmez, Hakan Ağar, Fırat Kaplan, Mevlüt Kara, Macit Işık, Ayetullah Teker, Abdullah Abiş ve Ömer Ömeroğlu rol aldı. Kaleyi ziyarete gelenlerin de ilgiyle izlediği oyunun sonunda oyuncular büyük alkış oldı.