X

Taşhoran Kilisesi'nin restorasyonu tamamlandı

09.08.2021 - 17:18

Malatya - Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti ve Patrik Vekili Ğriğoriyos Melki Ürek, Malatya'da bulunan ve restorasyon çalışmaları tamamlanan Taşhoran Kilisesi'nde yapılan çalışmalardan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1893 yılında Çavuşoğlu Mahallesinde yapılan ve yıllardır kendi haline terk edilen Taşhoran Kilisesinde restorasyon çalışmalarını tamamlandı.

Kilisede yapılan çalışmalardan dolayı Süryani ve Ermeni vatandaşlar tarafından takdir edilen Gürkan'ı, Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti ve Patrik Vekili Ğriğoriyos Melki Ürek de ziyaret etti. Ürek,100 yılda bu yana Malatya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden belki de Süryani Kadim ruhani ilk din adamı olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Başkana, Çavuşoğlu Mahallesinde bulunan kiliseye restorasyonu için teşekkür ediyorum. Bu bizim için onur verici bir şeydir. Malatya'da bulunan hem Süryani hem de Ermeni ailelerimizin böyle bir yapının tekrardan restore edilmesinden dolayı duydukları huzur ve mutluluktan dolayı bizde Malatya'dayız. Bunu da dile getirmeye çalışıyoruz."

Gürkan ise bütün inançlara değer veren bir inanca sahip olduklarını belirterek, "Ermeni camiası da bizim yanımızda değerlidir. 26 Ağustos 1071'de Malazgirt'te Ermeniler Romen Diyojen'in yanında değil, Alparslan'ın ordusunun yanında yer alarak Anadolu'nun fetih sürecinde milletimizle birlikte hareket etmişlerdir. Ermeni cemaatiyle eskiden olduğu gibi birlik, beraberlik, dirlik ve düzen içerisinde yaşamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.Kaynak:AA