X

Rüyada Zilzal Suresini Okumak, Görmek Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır?

Rüyada Zilzal Suresini Okumak, Görmek Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

28.08.2020 - 22:51

İmam Cafer Sadık'ın (a.s) yaptığı tabire göre rüyada Zilzal suresini okumak; bir topluluğu Allah'a şirk koşmaktan alıkoyacağınız anlamına gelir. Rüyada Sure-i Zilzal'i veya ondan bir ayeti okuduğunu yahut kendi üzerine okunduğunu görmek, rızka kavuşacağınıza ve hazine elde edeceğinize işarettir. Cafer-i Sâdık hazretleri buyuruyorlar ki; Onun eliyle ve vasıtasıyla kâfirlerden bir kavim helak olur. Rüyada Zilzal suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; rızka ve mala sahip olmaya işarettir. İbn-i Şirin'in kavline göre İza Zülzile Suresini rüyasında kısmen veya tamamen okuyan yahut okunduğunu gören, Adil ve insaflı olup, hayırlı ameller işler.

İbn-i Sîrîn'in söylediğine göre rüyada Zilzal suresini okumak, biriyle iş yapacağınıza ve bu işte insafı gözeteceğiniz demektir. Kirmanî: Üzerinizdeki hakları sahiplerine ödeyeceğinize işarettir. Cafer-i Sadık şöyle diyor: Onun vasıtasıyla kâfir bir topluluk mahvedilir. Abdülgani Nablusi diyor ki: Rüya sahibinin eline gömülü bir mal geçer. Hükümdardan korkar.