X

Rüyada Sebe Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır?

Rüyada Sebe Suresini Okumak, Görmek, Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

28.08.2020 - 14:33

Abdülgani Nablusi'ye göre; Sebe' suresini rüyasında okuyan veya dinleyen kişi, dinden giden bir nimeti hiç beklemediği bir anda elinde bulur. Dünyada yalnız ibadetle meşgul olur. Daima tenha yerlerde dolaşır. İmam Cafer Sadık'ın (a.s) yaptığı yoruma göre rüyada Sebe suresini okumak; salih kişilerin yaşam tarzlarını benimseyeceğiniz anlamına gelir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada Sebe Suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu veya üzerine okunduğunu görmek, dünyada zühd (dünyaya rağbet etmemek) üzere yasamaya, silah taşımayı sevmeye, secaatli ve atılgan olmaya işarettir.

İbn-i Sîrîn'in yaptığı tabire göre rüyada Sebe suresini okumak zahit(dinin yasak ettiği şeylerden sakınan) ve abit (ibadet eden) olacağınız demektir. Kirmanî rüya yorumuna göre ibadet konusunda Allah'tan başka kimsenin bilmediği eşsiz bir makama ulaşacağınızın göstergesidir. Rüyada Sebe' Suresi'ni veya ondan bir parçayı okuduğunu yahut okunduğunu görmek veya işitmek, dünyada zühd üzere yaşamaya, silah taşımayı sevmeye, şecaatli ve atılgan olmaya, taat ve ibadete devama delâlet eder. Cafer-i Sâdık (r.a) demiştir ki rüyasında Sebe suresini okuyan kimse, salihlerin ahlâkı ile ahlaklanır ve dini yolda salih olur.