X

Rüyada Necm Suresini Okumak, Görmek Ne Demek Neye Yorumlanır?

Rüyada Necm Suresini Okumak, Görmek Ne Demek Neye Yorumlanır? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

27.08.2020 - 19:02

İmam Cafer Sadık'ın (a.s) yaptığı yoruma göre rüyada Necm suresini okumak; Allah'ın size salih bir evlat nasip edeceği anlamına gelir. Necm suresini rüyasında okuyup dinleyen kimse, düşmanına karşı muzaffer olup, onları kahreder. Hak Teâlâ Hazretleri kendisine salih bir evlat nasip eyler. Gurbette kimsesi varsa sılaya döner. Bir başka rivayete göre de: Rüyada Necm suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmek; Allah yolunda cenk edecek ve mübarek yolda ölecek bir evlatta sahip olmaya işarettir.

İbn-i Sîrîn Hazretlerine göre rüyada Necm suresini okumak rahmet kapılarının yüzünüze açılacağı demektir. Kirmanî: Düşmana galip geleceğinize işarettir. Cafer-i Sâdık (r.a.)'a göre, düşmanları üzerine galip olur ve hayırlı bir evlada kavuşur. İbn-i Sîrîn hazretlerinin Necm tabiri de şöyledir.