X

Rüyada Mümtehine Suresini Okumak, Görmek,Dinlemek Ne Demek?

Rüyada Mümtehine Suresini Okumak, Görmek,Dinlemek Ne Demek? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

27.08.2020 - 15:49

Cafer-i Sadık'ın (RA) yorumuna göre; rüyasında Mümtehine suresini okuyan veya okuyandan dinleyen kişi, aşk ve sevgiye kapılır. İbn-i Sîrîn'nin söylediği tabire göre rüyada Mümtehine suresini okumak, işlerinizi doğru bir şekilde kontrolünüz altına alacağınız anlamına gelir. Rüyayı gören kişi ahir ömründe tövbe eder doğru yolu seçer. Allah (C.C) tarafından imtihan (sınav) edilerek günahlarından temizlenir. Her türlü kötülüklerden kurtulur.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada Mümtehine süresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmesi, yüce Allah'a halisane ibadet ve taatte (ibarette) bulunmaya işarettir. İmam Cafer Sadık'ın (a.s) yaptığı tabire göre rüyada Mümtehine suresini okumak; sıkıntıya neden olacak bir işe girişeceğiniz demektir. Kirmanî: İyi insanlarla arkadaş olacağınıza işarettir. Rüyada Mümtehine Suresini okunduğunu görmek, imtihana tabi tutulmaya ve imtihanı kazanmaya delâlet eder. Kirmanî'ye göre, o kimse sahillerden olur ve lisanını hıfz eder.