X

Rüyada İnsan Suresini Okumak, Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır?

Rüyada İnsan Suresini Okumak, Dinlemek Ne Demek Neye Yorumlanır? başlıklı rüya yorumunu inceliyorsunuz. Diğer farklı tabirleri görmek için rüya tabiri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

22.05.2021 - 14:02

İmam Cafer Sadık'ın yaptığı tabire göre rüyada insan (Dehr) suresini okumak; cömertlikte bulunmak ve Allah'a şükrünüzü yerine getirmek için tevfik bulacağınız anlamına gelir. İbn-i Sîrîn: Yoksullara yemek vereceğinize ve Allah'ın rızasını arayacağınıza delalettir. Kirmanî: İnsanlara iyilik edeceğinize işarettir. Rüyada insan suresini okuyan veya dinleyen kimse, Cenabı Hakkın (C.C) rızasını almak için fakirlere yardım eder. Allah'tan korkar, kıyamet gününde azaptan kurtulur. İyi huylu olup, halk tarafından çok sevilir.

Bir başka rivayete göre de: Kişinin rüyada insan suresini okumak veya ondan bir parçayı okuduğunu görmesi, şükre ve ibadetle rızıklanmaya, züht ve takvayı nefsine tercih etmeye alamettir. Rüyada İnsan suresini dinlemek Nebiler Nebisinin ehli beytine karşı sevgi ve muhabbete ve güzel ahlaka işarettir. Cafer-i Sâdık (r.a.) tarafından yapılan yoruma göre insan suresini okumak şu şekilde ifade edilmiştir.

İbn-i Sîrîn demiştir ki rüyasında İnsan suresini gören rüya sahibi Cenab-ı Hakkın rızasını talip eder, Allah için fakir fukaraya yemek yedirir ve Rabbi'nin makamından korkar.