X

Hamur'da Cumhuriyet'in 100. yılına özel doğa yürüyüşü

21.04.2024 - 15:14

Ağrı'nın Hamur ilçesinde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Hamur kanyonunda doğa yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ağrı - Hamur Kaymakamlığı ve Hamur Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, Hamur Partasız mevkisinden başladı. Mandalık Çayı boyunca Hışık, Ahmedi Hani Ziyareti, Havaran Kalesi, Gola Zinî, Şeyh Ali Çeşmesi güzergahını takip eden katılımcılar, Hamur Millet bahçesinde son buldu.

Yürüyüş sırasında Hamur kanyonunun güzellikleri tanıtıldı. Yürüyüşün ardından millet bahçesinde ikramlarda bulunuldu. Ayrıca Hamur Belediyesinin kurduğu zipline düzeneği ile gençler, Hamur kanyonundan karşıya geçme fırsatı buldu.

Hamur Kaymakamı Ali Yıldırım yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında ilçede çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu kapsamda ilk defa Hamur kanyonunda doğa yürüyüşü düzenledik. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül ise "Hamur ilçemiz saklı bir hazine. Bu hazinenin keşfi için bu tür çalışmalarımız devam edecek. Kaymakamımız başta olmak üzere bütün emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.