X

Gençlik ve Spor Bakanlığından Bitlis'e yatırım

22.03.2021 - 12:46

BİTLİS (İHA) - Bitlis'te Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde sent sahalarından kayak merkezine, spor salonlarından kapalı yüzme havuzuna kadar birçok yatırımın yapılması planlanıyor.

Bitlis: Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere geçtiğimiz hafta Bitlis'e gelen Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu; il merkezi, 6 ilçe, 3 belde ve bazı köylere yatırım sözü vermişti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun sözünü verdiği spor yatırımları ise şöyle:

"Bitlis merkeze bin 500 kişilik spor salonu, yeni Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası, El Aman Kayak Tesisinin 1 kilometreye çıkarılması, 20 adet semt sahası, 20 adet basketbol sahası, 1 butik kayak merkezi ve tenis kortu. Tatvan'a tenis kortu, kapalı yüzme havuzu, 1 butik mahalle konağı ve spor merkezi, 10 semt sahası, 25 basketbol potası ve gençlik merkezi. Ahlat'a 4 adet semt sahası ve 10 adet basketbol potası. Adilcevaz'a gençlik merkezi, 5 semt sahası ve 10 basketbol potası. Güroymak'a çok amaçlı antrenman salonu, 4 semt sahası ve 10 basketbol potası. Hizan'a gençlik merkezi. Mutki'ye okul tipi spor salonu. Mutki'ye bağlı Kavakbaşı beldesine gençlik merkezi ve 5 basketbol potası. Güroymak'ın Günkırı beldesine 1 semt sahası ve 5 basketbol potası. Adilcevaz'ın Aydınlar beldesine 1 semt sahası ve ortak köy noktalarına ise 30 adet toprak futbol sahaları yapılacak."Kaynak:İHA