X

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak, gazetecilerle bir araya geldi

21.04.2024 - 15:16

BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, gazetecilerle bir araya geldi.

Prof. Dr. Çapak, Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesislerinde düzenlenen programda, yapılan ve yapılacak projelerle ilgili bilgi verdi.

Üniversite bünyesinde yeni fakültelerin açılması için talepte bulunduklarını aktaran Çapak, tüccarların üniversiteyle iş birliği yapıp üretilen ürünleri satışa sunması gerektiğine değindi.

Çapak, "60'a yakın ürünümüz var ve bizim en büyük sorunumuz ürünü ticarileştirmememiz. Çünkü üniversitenin işi ticaret değil. Tüccarların ve bu işi yapan kişilerin bir şekilde üniversite ile iş birliği yapıp bunları üretmesi ve sahaya sunması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin üniversitelerindeki personel alımlarıyla ilgili iddialarına ilişkin Çapak, şöyle konuştu:

"Şaban üniversitesi açıklaması çok talihsiz bir açıklamadır. Bu üniversiteyi yıpratmaktan başka bir şey değildir. Kaldı ki Şaban köyündeki yetkinse, yabancı dili, ALES puanı varsa ve işinin ehliyse bakan beyin köyünden diye alınmayacak mı? Böyle bir şey olabilir mi? Biz zaten alım yaparken KPSS puanıyla alıyoruz. Kahvehanelerde 3-5 kişinin fikirlerini alıp bunları böyle açıklamak üniversiteye ve Bingöl'e zarardır. KPSS'ye göre alım nasıldır, bir sınav, sıra kaydırma ve suiistimal var mıdır? Önce buna bakmak sonra açıklama yapmak gerekir. Öbür türlü bu hakka girer."