X

AİÇÜ'de IC Vakfı 19 Mayıs Geleneksel Spor Ödülleri töreni düzenlendi

24.05.2024 - 13:27

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ), İbrahim Çeçen (IC) Vakfı ve CCN Holding iş birliği ile IC Vakfı 19 Mayıs Geleneksel Spor Ödülleri töreni düzenlendi.

Ağrı - Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mucip Genişel ve Prof. Dr. Serkan Kapucu, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Bayraktar, il protokolü ile akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

"Zirvenin Gençleri" temalı belgesel gösteriminin yapıldığı programda son bir yılda ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında derece elde eden AİÇÜ sporcularına ödülleri takdim edildi. Programda, ulusal ve uluslararası jimnastik yarışmalarında birçok derece elde eden Ağrılı 2020 Dünya Şampiyonu Ümit Şamiloğlu sporculara yönelik motivasyon konuşması gerçekleştirdi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, AİÇÜ'nün, Ağrı'nın ve Türkiye'nin ismini ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarı ile temsil eden ve çeşitli spor müsabakalarında elde ettiği dereceler ile Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesini sağlayan ve ödül almaya hak kazanan 90 sporcuyu tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Bir sporcunun nasıl olması gerektiğini daha iyi anlamak için bazı önemli değerlerin ön plana çıktığını vurgulayan Prof. Dr. Karabulut, "Bir sporcunun nasıl olması gerektiğini iyi anlayabilmemiz için şu anda sağımızda ve solumuzda bulunan (salonda bulunan resimler), sporcu kimlikleriyle de toplumumuza örnek olan Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gençliğe ve spora vermiş olduğu değere bakmamız gerekiyor. Ben, sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını isterim' diyen ve iyi bir yüzücü olduğunu bildiğimiz Atatürk'ün, iyi bir sporcu ve sporcu dostu olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısında, sporculuktan kazanılan fiziksel gücün ötesinde zihinsel güç ve takım ruhu ile çalışma motivasyonu önemli bir yer almaktadır" dedi.

Yükseköğretim Kurulu tarafından "Spor Dostu Kampüs"projesi başlatıldığını anımsatan Prof. Dr. Karabulut, "Üniversitemiz, sahip olduğu sportif tesisleri ile spor dostu kampüsler içerisinde en iyi üniversiteler arasında yer almaktadır. Akademisyenlerimizin özverili çalışmaları, öğrencilerimizin başarıya susamış olmaları ve IC Vakfı'nın maddi ve manevi destekleri ile en iyi spor dostu kampüs olma özelliğimizin daha da güçleneceğine, bu birlikteliğin nice başarılar getireceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Karabulut, sporculara verdiği destek ve katkılardan dolayı Spor Bilimleri Fakültesi ile Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı personeline ve IC Vakfı'na teşekkür etti.

Programda konuşan IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen, AİÇÜ'nün kuruluşundan bu yana, spor alanında sürekli destekleyici olunduğunu belirterek, "Vakfımız, başta Olimpiyatlar olmak üzere, farklı spor organizasyonlarına Ağrı'dan başarılı sporcuların katılmasında büyük rol oynadı. Bu başarıların arkasında, vakfımızın sunduğu destek ve teşviklerin büyük bir payı bulunduğunu mutluluk ve gururla söyleyebilirim" dedi.

IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çeçen, "Üniversitemizyönetiminin sağlam ve istikrarlı yönetimi sayesinde, yıllardır devam eden ödül sistemimiz sürdürülebilir bir yapıya kavuştu. Bu sistem, Vakfımızın geleneksel desteklerinin bir parçası haline geldi. Başta değerli Rektörümüz Prof. Dr. Karabulut olmak üzere, bu süreçte emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün burada bulunmaktan, sporcularımızın başarılarını kutlamaktan ve bu başarı hikâyelerinin bir parçası olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. İnanıyorum ki; birer pırlanta gibi parlayan her bir gencimiz, Üniversitemizin, şehrimizin ve Ülkemizin gururu olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Bayraktar ise sportif alanda AİÇÜ'nün çok iyi imkanlara sahip olduğunu ve öğrencilerin de bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek katıldıkları müsabakalarda önemli dereceler elde ettiğini belirtti. Prof. Dr. Bayraktar, spora vermiş olduğu desteklerden dolayı Prof. Dr. Karabulut'a, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çeçen'e ve vakıf yönetimine teşekkür etti.

Tören, başarılı sporculara ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.