X

Ağrı'da sağlık personeline CoronaVac aşısının ilk dozu uygulanıyor

14.01.2021 - 17:19

HABERİN VİDEOSU

Ağrı - Ağrı 'da görev yapan sağlık personeline, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için kullanılan CoronaVac aşısının ilk dozu uygulanmaya başlandı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısının ilk dozu, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturulan bölümlerde, randevu sistemine göre kentte görev yapan sağlık personeline uygulanıyor.

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sabah saatlerinde başlayan aşılama da randevu alan sağlık çalışanları sırayla önceden belirlenen aşı uygulama odalarına gelerek aşı oldular.

Aşı olan Başhekim Op. Dr. Cengiz Kazdal, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yakın zamanda hasta sayılarımız ve yoğun bakım sayılarımızı iyice kontrol altına almıştık. Aşılamayla beraber pandemiyi daha iyi kontrol altına alacağımızı düşünüyoruz. Aşılamada öncelik, sağlık çalışanlarımıza tanındı. İlimize gelen aşılarımızı sabah saatlerinden itibaren uygulamaya başladık. Çalışanlarımız randevularını aldıkları takdirde rahatlıkla gelip aşılarını olabiliyorlar." dedi.

Korona virüs aşısı için 12 poliklinik oluşturulduğunu ve günlük bin 100 tane randevu oluşturabileceklerini söyleyen Başhekim Op.Dr.Cengiz Kazdal, “12 tane aşı polikliniği oluşturduk. Yaklaşık dört hekim arkadaşımız ve altı hemşire arkadaşımız alanda olacak. Sayının yoğunluğuna göre pandemi kurallarını engellemeyecek şekilde arttırabileceğimizi düşünüyoruz. Günlük 16 saat boyunca bin 100 hastaya kadar randevu oluşturabileceğiz” şeklinde konuştu.
Kaynak:AA-İHA
GÖRÜNTÜ ÖZGÜR KARİP