AKSA Doğalgaz, Ağrı’da yerel basın ve sosyal medyada doğal gaz fiyatlarına ilişkin çıkan haberlere dair açıklama yaptı.
AKSA Doğalgaz'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şehirlerde doğal gaz dağıtım faaliyetine ilişkin dağıtım lisansı ihalesi EPDK tarafından gerçekleştirilmektedir. İhalede, yeterlilik şartlarını sağlayan tüm tarafların katılımına açık olarak, yapılacak yatırım ve sunulacak hizmet karşılığı alınacak birim hizmet ve amortisman bedelini açık eksiltme yoluyla en düşük teklif eden şirket ilgili bölgede dağıtım lisansı almaya hak kazanmaktadır. Ağrı ilimiz için yapılan ihaleye şirketimiz, en düşük bedeli teklif ederek, doğal gaz dağıtım şebekesi yatırımını yapmaya ve dağıtım faaliyetini sunmaya hak kazanmıştır.
Doğal gaz perakende satış fiyatı ise; Botaş doğal gaz satış fiyatı ve ihale ile belirlenen sistem kullanım bedeli ile vergilerin toplamından oluşmaktadır. Ülkemizde Avrupa Birliği uygulamaları ile uyumlu olarak, bölgesel dağıtım sistem kullanım bedeli metodu uygulanmaktadır. Bu sebeple doğal gaz perakende satış fiyatı dağıtım bölgelerinde değişiklik göstermektedir. Kamuoyuna saygıyla bildiririz.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Ağrı'daki sondakika tüm Güncel Ağrı, Aksa Doğalgaz ve AKSA Doğalgaz'dan Ağrı’da doğal gaz fiyatlarına ilişkin açıklama haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.