Ağrı'da Çocuk Yaşta Evliliklerle Mücadele Kanaat Önderleriyle Görüşüldü

Ulusal Çocuk Hakları Derneği, Avrupa Birliği Sivil Düşün desteğiyle yürüttüğü çalışma kapsamında Ağrı'daki kanaat önderleriyle bir araya geldi. Buluşmada çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerin çocukların eğitim, sağlık ve gelecekleri üzerindeki etkileri ele alındı.

Metin Karip
Metin Karip
Editör
Yayınlanma
2 dakika Okuma Süresi

Ulusal Çocuk Hakları Derneği (UDER), çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerle mücadele çalışmaları kapsamında Ağrı'daki kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Avrupa Birliği Sivil Düşün desteğiyle yürütülen çalışma çerçevesindeki buluşmada, çocuk yaşta evliliklerin çocukların yaşamı, eğitimi, sağlığı ve gelecekleri üzerindeki etkileri değerlendirildi. Çocukların eğitim haklarından yararlanabilmesi, çocukluklarını özgürce yaşayabilmesi ve gelecekleri hakkında söz sahibi olabilmesinin önemi vurgulandı.

Kanaat Önderlerinden Destek İstendi

Toplumsal dönüşümde kanaat önderlerinin etkisine dikkat çekilen toplantıda, çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerle mücadele için kanaat önderlerinden destek talep edildi.

Buluşmada ayrıca çocuk haklarının korunması ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla ortak hareket edilmesinin gerekliliği üzerinde duruldu.

UDER tarafından yapılan açıklamada, kanaat önderlerinin mücadeleye gösterdiği duyarlılık ve desteğin önem taşıdığı belirtildi. Dernek, çocukların geleceğini korumak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.

Kaynak: İHA

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor