Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile İbrahim Çeçen Vakfı iş birliğinde, bilimsel çalışmalarıyla başarı elde eden akademisyenlerin ödüllendirilmesi amacıyla "Bilimsel Teşvik Ödülleri" programı düzenlendi. Üniversite yerleşkesindeki Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Salonu'nda gerçekleştirilen tören, akademisyenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
"Akademik Bilgi Stratejik Yönetimle Birleşmeli"
Programda konuşan Ağrı Valisi Osman Varol, AİÇÜ'nün fiziki imkânlar bakımından birçok üniversiteden daha iyi durumda olduğunu söyledi.
Akademik bilginin tek başına yeterli olmayacağını belirten Varol, bilimsel birikimin stratejik vizyona sahip yönetim anlayışıyla birlikte değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Varol, "Akademik bilgi ve danışma mekanizması, stratejik vizyona sahip yöneticilik anlayışıyla birleştiğinde aşamayacağı hiçbir problem yoktur. Akademik bilgiyi üretmekle yönetmek birbirinden çok farklı şeylerdir." dedi.
Üniversitenin Kentin Gelişimindeki Rolü Vurgulandı
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da üniversitenin kent açısından taşıdığı öneme dikkati çekti.
Ağrı'nın imar planı ve şehir yapılanmasının yanı sıra gençlerin ve kadınların eğitimi konusunda üniversitenin bilgi ve birikimine ihtiyaç duyduğunu belirten Sayan, AİÇÜ'nün kentin gelişimine katkı sunabilecek önemli bir kurum olduğunu ifade etti.
Makale Sayısı 58'den 122'ye Yükseldi
AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, üniversitenin bilimsel yayın performansına ilişkin verileri katılımcılarla paylaştı.
Üniversitenin 2016 yılında 58 makaleyle 107 üniversite arasında 94'üncü sırada bulunduğunu aktaran Karabulut, 2019 yılında makale sayısının 122'ye yükseldiğini söyledi.
Karabulut, bu artışla AİÇÜ'nün 108 üniversite arasında 66'ncı sıraya çıktığını belirtti.
İbrahim Çeçen Vakfından Akademisyenlere Destek
İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer ise üniversite ile akademisyenlerin çalışmalarını desteklemeyi sürdürdüklerini söyledi.
Bugüne kadar bilimsel ve akademik faaliyetlere katkı sunduklarını ifade eden Dinçer, vakıf olarak bundan sonraki süreçte de üniversiteye destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.
Başarılı Akademisyenlere Ödülleri Verildi
Konuşmaların ardından bilimsel çalışmalarıyla başarı gösteren akademisyenlere "Bilimsel Teşvik Ödülleri" takdim edildi.
Programa Ağrı İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, kurum müdürleri ve akademisyenler katıldı.



