Bitlis: Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki terzi Ayhan Tatar, 52 yıldır sürdürdüğü mesleğiyle dikkat çekiyor.

Çocuk yaşta çırak olarak başladığı terziliği aynı dükkânda devam ettiren Tatar, mesleğe olan bağlılığını "Ben iğne iplikle büyüdüm." sözleriyle ifade etti.

Geçmişten izler taşıyan dükkânında çalışmalarını sürdüren Tatar'ın iş yerinde eski kalıplar, kumaşlar ve siyah döküm dikiş makinesi yer alıyor. Tatar, geleneksel yöntemlerle çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Hazır giyim sektörünün yaygınlaşmasıyla işlerin azaldığını ifade eden Tatar, buna rağmen mesleğini bırakmayı düşünmediğini kaydetti.

Terziliğin yalnızca kıyafet dikmekten ibaret olmadığını belirten Tatar, "Her meslek kıymetlidir ama el emeği bambaşkadır. Sabır ister, sevgi ister. Bu işi sevmeyen yapamaz." dedi.

Düğün, bayram ve günlük yaşam için kıyafet diken Tatar, uzun yıllardır aynı müşterilere hizmet verdiğini ve üç kuşağa kıyafet diktiğini ifade etti.

Mahalle sakinlerinden Bekir Göksoy ise Ayhan Tatar'ı sadece bir terzi olarak değil, bir değer olarak gördüklerini belirtti.

Kaynak: İHA