Erzincan'ın Kemah ilçesinde yoğun sis nedeniyle merada kaybolan 200 koyun, jandarma komando timleri ve köylülerin katıldığı drone destekli 9 saatlik arama çalışmasıyla bulundu.
ERZİNCAN (İHA) - Kemah'a bağlı Oğuz köyünde Orhan Küçükkaya'ya ait sürü, görüş mesafesinin birkaç metreye kadar düştüğü yoğun sis nedeniyle dağınık halde merada kayboldu. Hayvanların olmadığını fark eden Küçükkaya, önce köylülere ardından Kemah İlçe Jandarma Komutanlığı'na haber verdi.
İhbar üzerine bölgeye jandarma komando timleri sevk edildi. Yaklaşık 20 köylünün destek verdiği arama çalışmalarında sisin etkisiyle ilerlemek güçleşti. Jandarmaya ait gece görüşlü termal drone ile dağlık bölge havadan taranarak sürünün yeri tespit edildi.
Zorlu arazi koşullarında kayıp koyunlara ulaşan ekipler, sürüyü güvenli şekilde köye geri getirdi. Koyunların, gece saatlerinde yabani hayvanlarla karşılaşmadan bulunması şans olarak değerlendirildi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Erzincan'daki sondakika tüm Güncel Drone, Erzincan, Jandarma, Kemah ve Yoğun siste kaybolan 200 koyun drone destekli aramayla bulundu haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.