Erzincan - Erzincan’da yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, Erzincan-Sivas ve Erzincan-Gümüşhane kara yollarında ulaşımı aksattı.
Kar yağışı nedeniyle Erzincan-Sivas kara yolunun Sakaltutan ve Kızıldağ geçitleri ile Erzincan-Gümüşhane kara yolunun Ahmediye Geçidi'nde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Geçitlerde çok sayıda araç yolda kaldı.
Karayolları ekipleri, yolda kalan araçların trafiği engellememesi için çalışma yürüttü. Ekipler, kar küreme çalışmalarıyla yolları açık tutmaya çalışıyor.
Öte yandan Türk Kızılay ekipleri, Refahiye ilçesindeki kan bağışı programından dönerken Sakaltutan Geçidi'nde bir süre mahsur kaldı.
Polis ekipleri ise Yalnızbağ Kavşağı'nda durdurdukları araçların, Erzincan-Sivas kara yolunun Sakaltutan ve Kızıldağ ile Erzincan-Gümüşhane kara yolunun Ahmediye geçitleri yönüne geçişine, karayolları ekiplerinin çalışmaları tamamlanıncaya kadar izin vermiyor.