Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi ile Van'ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan Tendürek Geçidi, gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Geçidin 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde tır, kamyon ve diğer araçlardan oluşan yaklaşık 100 araç yolda mahsur kaldı.

Tendürek'te tipi nedeniyle onlarca araç yolda kaldı
Gün boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı, gece saatlerinde tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düşmesi nedeniyle sürücüler ilerleyemedi ve araçlarını yol kenarında durdurmak zorunda kaldı.

Sürücüler saatlerce araçlarında bekledi
Olumsuz hava koşulları nedeniyle Tendürek Geçidi'nde trafik akışı durdu. Çok sayıda sürücü, yolun yeniden açılmasını beklerken saatlerce araçlarında mahsur kaldı.

İhbar üzerine bölgeye AFAD ile Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri sevk edildi. Ekipler, gece boyunca mahsur kalanlara ulaşmak için kurtarma ve destek çalışması yürüttü.

Kızılay ekipleri kumanya dağıttı
Türk Kızılay ekipleri, araçlarında bekleyen sürücülere kumanya ulaştırdı. AFAD ekipleri de olumsuz hava koşullarının etkili olduğu bölgede kurtarma çalışmalarına katıldı.

Yürütülen çalışmalar sonucunda yolda kalan araçların büyük bölümü bulunduğu yerden çıkarıldı.

Yaklaşık 30 araç için çalışma sürüyor
Mahsur kalan yaklaşık 100 araçtan çoğunun kurtarıldığı, yaklaşık 30 aracın bulunduğu kesimde ise çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Ekiplerin Tendürek Geçidi'ndeki kurtarma ve destek çalışmaları sürüyor.

Kaynak: İHA