Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Koordinatörlüğünce düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği kapsamında çok sayıda çocuğun katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi.
VAN (İHA) - Beşyol Meydanı'nda başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi güzergâhından devam ederek Kent Meydanı'nda sona erdi. Burada saf tutan çocuklar, ikindi namazını hep birlikte kıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İlahiyatçı Muhammet Emin Demir, namazın önemine dikkat çekti. Demir, "Namaz kılan kişi cennetin anahtarını elde eder. Peygamber Efendimiz, namazı evin ortasındaki kolona benzetiyor. Namazını hakkıyla kılan, dinini sağlam tutmuş olur. Namaz kılmayan kimse ise yıkık bir amelle Allah'ın huzuruna gider" dedi.
Gazze'deki çocuklara da değinen Demir, "Kudüs'ün gölgesinde, Gazze'de sizin yaşınızdaki çocuklar bombalar altında yaşamlarını sürdürmelerine rağmen ibadetlerinden vazgeçmiyor. Namazlarımızın ardından onlara dua edelim" diye konuştu.
Etkinlik, yapılan duayla sona erdi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Van'daki sondakika tüm Güncel Cumhuriyet Caddesi, Van ve Van'da çocuklardan namaz temalı yürüyüş haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.