Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde Eğitim-Sen Taşlıçay Şubesi tarafından düzenlenen Kürtçe Ses Yarışması'nda 42 yarışmacı final bileti için mücadele etti. Çevre köylerden de katılımın olduğu ve müzik aleti kullanılmadan gerçekleştirilen ön elemelerin ardından 10 yarışmacı, 21 Mart'taki finale katılmaya hak kazandı.
Eğitim-Sen Şube binasında halka açık olarak düzenlenen yarışmada katılımcılar, herhangi bir müzik aleti eşliği olmadan çıplak sesle performanslarını sergiledi.
42 Yarışmacıdan 10'u Finale Kaldı
Halkın ilgi gösterdiği yarışmanın ön eleme bölümüne toplam 42 kişi katıldı. Yapılan değerlendirmelerin ardından sesi beğenilen 10 yarışmacı finale yükseldi.
Final yarışmasının 21 Mart'ta gerçekleştirileceği belirtildi.
Amaç Kültürü Yaşatmak ve Yetenekleri Ortaya Çıkarmak
Eğitim-Sen Taşlıçay Şubesi yetkilileri, yarışmada dereceye giren katılımcıların ödüllendirileceğini açıkladı.
Yetkililer, etkinliğin temel amacının kültürün yaşatılmasına katkı sunmak ve halk arasında bulunan yeteneklerin ortaya çıkarılmasını sağlamak olduğunu ifade etti.