Serhat Kalkınma Ajansı’nın 101. Yönetim Kurulu Toplantısı, Ağrı Valisi Dr. Önder Bozkurt’un da katılımıyla video konferans yöntemiyle yapıldı.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 101. Yönetim Kurulu Toplantısı, Kars Valisi Ziya Polat başkanlığında; Ardahan Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, Ağrı Valisi Dr. Önder Bozkurt, Iğdır Valisi M. Fırat Taşolar ile yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

SERKA'dan yapılan açıklamaya göre, toplantının gündeminde Ajansın 2025 Yılı Faaliyet Raporu değerlendirildi, 2026 Yılı Çalışma Programı ele alındı.

Toplantıda, 2026 yılı içerisinde uygulanması planlanan Teknik ve Mali Destek Programları ile Ajans tarafından sosyal ve yeşil dönüşüm temalarında hayata geçirilecek Sosyal Olarak Kapsayıcı Yeşil Geçiş (SoGreen) Programı kapsamındaki hibe programı görüşüldü.

Ayrıca, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında 2025 yılında yapılan başvurular yönetim kurulu üyeleri tarafından değerlendirildi. Toplantıda, Ajansın genel işleyişine dair diğer konular da ele alınarak ilgili kararlar alındı.