Ağrı'da akşam saatlerinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın verilerine göre deprem, saat 21.22'de kaydedildi.

AFAD kayıtlarında sarsıntının merkez üssü Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi olarak yer aldı. Depremin ardından bölgede herhangi bir olumsuzluk olup olmadığına ilişkin ekiplerin alan tarama çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

AFAD Depremin Büyüklüğünü 4,1 Olarak Duyurdu

AFAD'ın paylaştığı bilgilere göre Ağrı'da meydana gelen depremin büyüklüğü 4,1 olarak ölçüldü. Deprem, Doğubayazıt ve çevresinde hissedildi.

Kaynak metinde depremin derinliği 5,03 kilometre olarak verilirken, AFAD ekran görüntüsünde derinlik bilgisinin 7 kilometre olduğu görülüyor. Bu nedenle derinlik bilgisinin yayına alınmadan önce güncel AFAD kaydıyla kontrol edilmesi uygun olur.

Vali Koç: "Olumsuz Bir Çağrı Gelmedi"

Ağrı Valisi Mustafa Koç, deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Koç, paylaşımında saat 21.22'de meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremle ilgili şu ana kadar kurumlara herhangi bir olumsuz çağrı ulaşmadığını bildirdi.

Vali Koç, alan tarama faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, "Rabb'im, ülkemizi her türlü afetten korusun" ifadelerini kullandı.

Alan Tarama Çalışmaları Sürüyor

Depremin ardından ilgili kurumların bölgede tarama çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. İlk bilgilere göre can veya mal kaybına ilişkin herhangi bir olumsuz ihbarın kurumlara ulaşmadığı açıklandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ