Patnos'ta 3,1 ve 1,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi

Ağrı'nın Patnos ilçesinde sabah saatlerinde 3,1 ve 1,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre ilk sarsıntı saat 05.59'da yaklaşık 6,98 kilometre derinlikte, ikinci sarsıntı ise saat 08.40'ta yaklaşık 7 kilometre derinlikte kaydedildi.

Metin Karip
Metin Karip
Editör
Yayınlanma
2 dakika Okuma Süresi
Abone Ol
Google
A- A+
A- A+

AĞRI - CEMİL KARİP - Ağrı'nın Patnos ilçesinde sabah saatlerinde art arda iki deprem kaydedildi. İlk depremin büyüklüğü 3,1, ikinci depremin büyüklüğü ise 1,5 olarak ölçüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, ilk sarsıntı saat 05.59'da merkez üssü Patnos ilçesi olacak şekilde meydana geldi. AFAD kayıtlarına göre depremin yerin yaklaşık 6,98 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirlendi.

Sarsıntıya en yakın yerleşim yerleri arasında Patnos'a bağlı Köseler, Ergeçli ve Dizginkale köyleri yer aldı.

İKİNCİ SARSINTI AYNI BÖLGEDE

Aynı bölgede saat 08.40'ta ikinci bir deprem daha meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü 1,5 olarak ölçülürken, derinliğinin yaklaşık 7 kilometre olduğu açıklandı.

İkinci depremin de Patnos ilçesi kırsalına yakın bir noktada gerçekleştiği bildirildi.

Kaynak: AFAD

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorumlar 0

Yorum yap

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Diyadinnet hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki haber yükleniyor