Ortaç Şekeroğlu Kimdir, Nereli kaçyaşında?
Aslen Malatyalı olan Ortaç Şekeroğlu, 1970 yılında İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatına Polis Koleji’nde başladı ve 1988 yılında mezun oldu. Ardından 1992 yılında Polis Akademisi’nden mezun olarak meslek hayatına Komiser Yardımcısı rütbesiyle Terörle Mücadele ve Harekât Daire Başkanlığında başladı. Akademik olarak Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans yaptı. Ortaç Şekeroğlu haberleri ve son dakika gelişmelerine ait tüm haberleri listeleyin.
Ortaç Şekeroğlu, görev süresi boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatında çeşitli birimlerde görev aldı. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü, Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Elmadağ Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Koruma Daire Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulundu. Ayrıca Karabük Emniyet Müdür Yardımcılığı ve Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü.
2018 yılında Polis Başmüfettişi olarak Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına atandı. Son olarak, 2 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bitlis İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır.
Şekeroğlu evli ve üç çocuk babasıdır.
| Adı Soyadı | Ortaç Şekeroğlu |
|---|---|
| Doğum Yılı ve Yeri | 1970, İstanbul - 55 yaşında |
| Eğitim | Polis Koleji, Polis Akademisi, Gazi Üniversitesi (Yüksek Lisans) |
| Meslek | 1. Sınıf Emniyet Müdürü |
| Üstlendiği Görevler | Terörle Mücadele, Koruma, İl Emniyet Müdürlükleri, PMYO ve POMEM Müdürlükleri, Polis Başmüfettişliği |
| Mevcut Görevi | Bitlis İl Emniyet Müdürü (2023 - ) |
| Medeni Durum | Evli, 3 çocuk babası |



























































