Okay Memiş Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında??

Okay Memiş

Okay Memiş kimdir? 1970 yılında Giresun’un Piraziz ilçesinde doğmuştur. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Memiş, 1992’de kamu görevine başlamıştır. 2016-2023 yıllarında valilik görevleri yapmıştır. Okay Memiş, 2023’te AFAD Başkanlığına atanmıştır. 2025 yılında MGK Genel Sekreteri olmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır. Okay Memiş haberleri ve son dakika gelişmelerine ait tüm haberleri listeleyin.

1970 yılında Giresun'un Piraziz ilçesinde doğan Okay Memiş, lisans eğitimini 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı.

Kamu görevine 1992 yılında Ordu Valiliğinde kaymakam adayı olarak başladı. Okay Memiş, Sarıyahşi (Aksaray), Genç (Bingöl) ve Orta (Çankırı) ilçelerinde kaymakamlık yaptı. 2002-2013 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde sırasıyla şube müdürü, daire başkanı ve genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Kısa bir süre İçişleri Bakanlığı'nda hukuk müşaviri olarak çalıştı. Ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başdanışmanlığı görevini üstlendi. 2016-2018 yılları arasında Gümüşhane Valiliği, 2018-2023 yılları arasında Erzurum Valiliği yaptı.

Okay Memiş, 11 Ağustos 2023'te AFAD Başkanı olarak atandı. Bu görevini 4 Şubat 2025'e kadar sürdürdü. Aynı tarihte Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri olarak göreve başladı. Memiş evli olup iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Adı Soyadı Okay Memiş
Doğum Yılı ve Yeri 1970, Piraziz (Giresun) - 55 yaşında
Eğitim İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
Mesleğe Giriş Yılı ve Dönemi 1992, Ordu Kaymakam Adayı
Vekaletle Görev Yaptığı Yerler Bilgi bulunmamaktadır
Asil Görev Yerleri Sarıyahşi (Aksaray), Genç (Bingöl), Orta (Çankırı), Gümüşhane, Erzurum
Üst Düzey Görevler AFAD Başkanı, MGK Genel Sekreteri
Yabancı Dil İngilizce
Medeni Durum Evli, 2 çocuk babası